رحیم محمدی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در قالب طرح کاداستر یا حدنگاری که از سال ۹۴ در استان اردبیل اجرایی شده، سعی بر این است تا تمام اراضی کشور سنددار شوند.
وی تصریح کرد: این اراضی شامل زمینهای ملی، مرتعی، روستایی و شهری، جنگل، کوه، دریا، جاده و تمام عوارض سرزمینی است که قرار است برای همه آنها سند تک برگی صادر شود.
مدیرکل ثبت احوال و اسناد استان اردبیل گفت: در استان اردبیل بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار اراضی وجود دارد که ۹۷۲ هزار هکتار آن اراضی ملی هستند که ۷۵۰ هزار هکتار آن زراعی و مابقی اراضی شهری و روستایی است.
محمدی افزود: تا سال ۹۸ تنها ۲۸۷ هزار هکتار اراضی حدنگاری و تثبیت مالکیت شده بود که در ۲ سال اخیر با حمایت مجموعه دادگستری استان این فعالیتها گسترش یافت و هم اکنون ۷۲۵ هزار هکتار اراضی ملی تثبیت مالکیت شده و برای آنها اسناد تک برگی صادر شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: ۷۶ درصد کل اراضی ملی استان اردبیل تثبیت و سند مالکیت گرفتند و تنها ۲۵۰ هزار هکتار باقی مانده که تا خرداد سال آینده ۲۰۰ هزار هکتار حدنگاری و نقشهبرداری شده و واگذاری اسناد انجام میشود.
محمدی اضافه کرد: قرار است برای ۵۰ هزار هکتار نیز منابع طبیعی کارهای حدنگاری را انجام داده و ما نسبت به سنددار کردن این اراضی اقدام کنیم که امیدواریم در ۳ ماهه سال آینده به صورت کامل کل اراضی استان تثبیت و سند تک برگی برای آنها صادر شود.
وی بیان کرد: ۷۰ درصد اراضی شهری و ۵۰ درصد اراضی روستایی تاکنون سند تک برگی گرفتند و امیدواریم در سال آینده به صورت کامل صدور سند تک برگی را برای اراضی شهری و روستایی شاهد باشیم.
محمدی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: برای ۱۰۰ هزار هکتار زمین زراعی قرارداد با امور اراضی و جهاد کشاورزی به انجام رسیده تا منطبق بر اسناد و مدارک و مستندات راستیآزمایی در قالب سامانه انجام شده و به تدریج صدور سند مالکیت را شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: این کار در شهرهای اردبیل، نمین، بیلهسوار، پارسآباد، اصلاندوز، نیر و سرعین در حال انجام است و ما برای سایر شهرها نیز در سال آینده قراردادی با پیمانکاران خواهیم بست تا در قالب سامانه ثبت کاداستر اطلاعات وارد شده و ما بتوانیم سند مالکیت را صادر کنیم.
محمدی گفت: چنانچه روستاییان و ساکنان شهری سند مالکیت برای اراضی دریافت نکنند، مشمول جریمه شده و جهاد کشاورزی در ارائه خدمات صاحبان این اراضی را با محدودیت ارائه خدمات روبهرو خواهد کرد.
وی افزود: در ۳۵۰ روستا رفع تداخل به انجام رسیده و موفق شدیم ۴۷ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی را به خود مردم واگذار کنیم تا اختلافات چندین ساله رفع شود.
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در کنار این اقدامات ما از اهالی استان اردبیل درخواست میکنیم تا هر چه سریعتر نسبت به تحویل سند مجلد به ثبت اسناد اقدام کرده و در مقابل سند تک برگی دریافت کنند چرا که اعتبار اسناد مالکیت مجلد در سالجاری به پایان میرسد.
وی اضافه کرد: با اقدام به موقع در تعویض اسناد قدیمی و تحویل سند تک برگی زمینه برای ارائه خدمات مطلوبتر فراهم میآید.
محمدی بیان کرد: کشاورزان نیز میتوانند به راحتی با سنددار کردن اراضی خود از مزایای آن به ویژه در هنگام تسهیلات استفاده کنند.
وی به مزایای اجرای طرح کاداستر و حدنگاری اشاره کرد و ادامه داد: همکاران ما اجرای این طرح را به صورت فنی و تخصصی آغاز کردند تا کشورمان که در این حوزه از کشورهای دیگر عقب مانده، بتواند به سرعت تمام اراضی خود را به صورت طرح کاداستر سنددار کند.
مدیرکل ثبت احوال و اسناد استان اردبیل کاهش پروندههای مربوط به زمینخواری، کاهش ورودی پروندهها به محاکم قضائی و جلوگیری از صدور سند مالکیت معارض را از مزایای اجرای طرح کاداستر اعلام کرد.
نظر شما